Η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙ! Να κάνουμε το Πολυτεχνείο την αρχή του τέλους τους!

Η αντιδραστική συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ σε συνεργασία με τις Πρυτανικές αρχές, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε «προληπτικά» λοκ-άουτ της Νομικής σχολής και της ΑΣΟΕΕ χρησιμοποιώντας αστυνομικές δυνάμεις για να εμποδίσουν τους φοιτητές να υλοποιήσουν τις αποφάσεις των φοιτητικών τους συλλόγων για κατάληψη. Στις ειρηνικές συγκεντρώσεις των φοιτητών οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με δακρυγόνα και χτυπήματα με γκλοπ τραυματίζοντας σοβαρά στο κεφάλι 2 φοιτητές.

Οι προκλητικές αυτές ενέργειες της κυβέρνησης και των Πρυτανικών αρχών δεν είναι ένδειξη δύναμης αλλά φόβου και αδυναμίας. Η κυβέρνηση βρίσκεται σε όλο και μεγαλύτερο πολιτικό και οικονομικό αδιέξοδο και προσπαθεί απεγνωσμένα να γαντζωθεί στην εξουσία και να περάσει όσα περισσότερα αντιδραστικά μέτρα μπορεί. 
 
Από το μεγάλο φοιτητικό κίνημα του 2006-7 και την νεολαιίστικη εξέγερση του 2008 η αστική τάξη έμαθε να φοβάται την προοπτική της “ανάφλεξης” της νεολαίας που τσακίζεται από την κρίση. Το κύμα μαθητικών καταλήψεων που είδαμε την προηγούμενη εβδομάδα ήταν αρκετό για να σπείρει τον πανικό στα κυβερνητικά επιτελεία και στον Υπουργό παιδείας.
 
Η προοπτική, η επέτειος της 17 Νοέμβρη να γίνει η αφετηρία ενός νέου μαζικού κινήματος των εργαζόμενων και της νεολαίας είναι κάτι που δεν μπορούν να επιτρέψουν. Το μόνο που τους έχει απομείνει είναι η σκληρή καταστολή. Το μόνο που μένει στο φοιτητικό και το μαθητικό κίνημα είναι να κάνουν τους φόβους τους πραγματικότητα.
  • Άμεσο άνοιγμα των πανεπιστημίων στους φοιτητές
  • Παραίτηση του αντιδραστικού πρύτανη Φορτσάκη
  • Το πολυτεχνείο να γίνει η αρχή του τέλους τους: Γενική απεργία διαρκείας για την ανατροπή της αντιδραστικής κυβέρνησης
  • Για την άνοδο μιας αριστερής κυβέρνησης ανατροπής του καπιταλισμού