Η νίκη του Ρωμανού έμπνευση για τη νεολαία και τους εργαζόμενους!

Μετά από 31 ημέρες απεργίας πείνας ο αναρχικός Νίκος Ρωμανός νίκησε την κρατική και κυβερνητική βαρβαρότητα, κατακτώντας το δικαίωμα για εκπαιδευτική άδεια από τη φυλακή με τη χρήση ηλεκτρονικής επιτήρησης. Κάτω από το βάρος της ανυποχώρητης αγωνιστικής στάσης του Ρωμανού, αλλά και του μεγάλου κύματος συμπάθειας και αλληλεγγύης που αναπτύχθηκε στην κοινωνία, η κυβέρνηση αναγκάστηκε να καταθέσει στη Βουλή σχετική τροπολογία.



Η νίκη αυτή αποτελεί πηγή έμπνευσης για το εργατικό κίνημα και τη νεολαία. Οι παλιότερες γενιές μέσα από την αλληλεγγύη και τη συμπάθεια στη στάση του Ρωμανού ξανασυνδέθηκαν συμβολικά με τις ηρωικές παραδόσεις του ελληνικού εργατικού και επαναστατικού κινήματος ενώ χιλιάδες νέοι αγωνιστές απέκτησαν ένα σύμβολο μαχητικότητας στον αγώνα για τα δικαιώματά τους και την ριζική αλλαγή της κοινωνίας.

Η νίκη του Ρωμανού ενάντια στην κυβέρνηση και την κρατική βία θα πρέπει να αποτελέσει αφορμή και έναυσμα για την αναγκαία μαζική, αγωνιστική αντεπίθεση της νεολαίας και του εργατικού κινήματος!