Ανοιχτές συζητήσεις από τις ομάδες Παντείου και Μαθηματικού-Φυσικού Αθήνας

Την ερχόμενη Τετάρτη 16 Μάρτη και την Παρασκευή 18 Μάρτη οι ομάδες Παντείου και Μαθηματικού - Φυσικού θα πραγματοποιήσουν τις προγραμματισμένες ανοιχτές συζητήσεις τους.

Η ομάδα Παντείου θα πραγματοποιήσει την πρώτη ανοιχτή συζήτηση για το νέο εξάμηνο, με θέμα "Η επικαιρότητα του Μαρξισμού", την Τετάρτη 16 Μάρτη στις 17.00, στην αίθουσα Α1 της Παντείου (Νεόκτιστο,1ος όροφος).

168 χρόνια μετά τη δημοσίευση του Κομμουνιστικού Μανιφέστου από τους Κ. Μαρξ και Φ. Ένγκελς, ο Μαρξισμός ή αλλιώς Επιστημονικός Σοσιαλισμός παραμένει πιο επίκαιρος από ποτέ. Παρότι παρουσιάζεται ως ξεπερασμένος από διάφορους αστούς επιστήμονες και δημοσιογράφους, ο Μαρξισμός έχει γίνει και πάλι δημοφιλής τα τελευταία χρόνια μετά την εμφάνιση της καπιταλιστικής κρίσης του 2008. Γιατί οι αστοί οικονομολόγοι ασχολούνται σήμερα με τις ιδέες ενός ανθρώπου που έχει πεθάνει εδώ και 133 χρόνια; 

Δηλώστε συμμετοχή εδώ

Δυο μέρες αργότερα, την Παρασκευή 18 Μάρτη στις 15.00, η ομάδα Μαθηματικού - Φυσικού πραγματοποιεί προβολή της εξαιρετικής ταινίας "Γη και Ελευθερία" του Κεν Λόουτς και συζήτηση για τον Ισπανικό Εμφύλιο (Αίθουσα Ήρων, Φυσικό - 1ος όροφος, κάτω από την Γραμματεία).

Η περίφημη «Γη και Ελευθερία» του Κεν Λόουτς, η υπόθεση της οποίας εκτυλίσσεται μέσα στον Ισπανικό Εμφύλιο του 1931-39, καθώς και συνολικά αυτό το ιστορικό θέμα, προσφέρονται για μια συζήτηση πλούσια σε ιστορικά και πολιτικά συμπεράσματα για το σήμερα! 

Δηλώστε συμμετοχή εδώ