Ανοιχτές συζητήσεις και προβολή ταινίας σε ΑΣΟΕΕ και Μαθηματικό - Φυσικό

Οι ομάδες ΑΣΟΕΕ και Μαθηματικού - Φυσικού της ΝΕΚ, μετά τις διακοπές του Πάσχα συνεχίζουν τις προγραμματισμένες ανοιχτές συζητήσεις τους αυτήν την εβδομάδα!


H ομάδα της ΑΣΟΕΕ πραγματοποιεί ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Ενότητα της Αριστεράς και Ενιαίο Μέτωπο», αυτήν την Πέμπτη 12 Απρίλη στις 17.00, στο αμφιθέατρο Αντωνιάδου.

Στους αγωνιστές της Αριστεράς πλανάται ένας υγιής προβληματισμός και μια έντονη επιθυμία για την ενότητα της Αριστεράς, ενώ ταυτόχρονα γίνονται συχνά αναφορές στην αναγκαιότητα του Ενιαίου Μετώπου. Το Ενιαίο Μέτωπο ήταν η τακτική που επεξεργάστηκε και εφάρμοσε η Κομμουνιστική Διεθνής στο 3ο και το 4ο Συνέδριό της, για να κερδίσει τις εργαζόμενες μάζες σε μια περίοδο υποχώρησης του εργατικού κινήματος μετά την ήττα του επαναστατικού κύματος που ξεσήκωσε η Οκτωβριανή Επανάσταση του 1917 στη Ρωσία. Η συζήτηση για τις αρχές και τις μεθόδους του Ενιαίου Μετώπου και για την ενότητα της Αριστεράς είναι σήμερα ίσως πιο αναγκαία και επίκαιρη από ποτέ.

Δηλώστε συμμετοχή εδώ

Την επόμενη μέρα, Παρασκευή 13 Απρίλη στις 15.00, η ομάδα Μαθηματικού - Φυσικού πραγματοποιεί προβολή της ταινίας «Welcome» και συζήτηση για το προσφυγικό (Αίθουσα Ήρων, Φυσικό - 1ος όροφος, κάτω από την Γραμματεία).

Το «Welcome» είναι μια εξαιρετική ταινία για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν μετανάστες και πρόσφυγες και αποτελεί ιδανικό έναυσμα για μια συζήτηση του προσφυγικού ζητήματος σε βάθος.

Δηλώστε συμμετοχή εδώ

Εδώ μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα προγράμματα ανοιχτών συζητήσεων των ομάδω της ΝΕΚ!