Ξεκινούν οι ανοιχτές συζητήσεις της ΝΕΚ για το νέο εξάμηνο!

Οι ομάδες της Νεολαίας ενάντια στον Καπιταλισμό συναντιούνται και συζητούν και στο νέο εξάμηνο, για τις επαναστατικές ιδέες του Μαρξισμού, για τη διεθνή και ελληνική πολιτική κατάσταση, για μεγάλα ιστορικά γεγονότα και για γενικότερα κοινωνικά ζητήματα. Παράλληλα, ένας σημαντικός αριθμός των ανοιχτών συζητήσεων αφορά τη Ρωσική Επανάσταση του 1917, στα πλαίσια της καμπάνιας «100 χρόνια από τη Ρωσική Επανάσταση» που διεξάγουν η Νεολαία ενάντια στον Καπιταλισμό και η Κομμουνιστική Τάση.

Οι ανοιχτές συζητήσεις ξεκινούν την επόμενη εβδομάδα με τον πρώτο γύρο να αφορά τα κύρια γεγονότα και διδάγματα της Ρωσικής Επανάστασης του 1917. Η ομάδα Παντείου πραγματοποιεί την ανοιχτή συζήτησή της την Πέμπτη 23 Τετάρτη 22 Φλεβάρη στις 15.30 (αίθουσα Β2, νέο κτίριο) και η ομάδα Μαθηματικού – Φυσικού Αθήνας την Παρασκευή 24 Φλεβάρη στις 15.00 (αίθουσα Ήρων, Φυσικό), ενώ την Τρίτη 28 Φλεβάρη στις 18.00 θα πραγματοποιηθεί η ανοιχτή συζήτηση της ομάδας ΑΣΟΕΕ (αίθουσα Α1, πτέρυγα Αντωνιάδου).

Οι επόμενες ανοιχτές συζητήσεις που θα ακολουθήσουν θα έχουν ως θέματα τις εξελίξεις γύρω από την εκλογή Τραμπ, τη μαρξιστική θεωρία («Μαρξισμός και Ψυχανάλυση», «Διαλεκτικός Υλισμός, Μαθηματικά και Φυσικές Επιστήμες», «Μαρξιστική πολιτική οικονομία», «Μαρξισμός και Θρησκεία») καθώς και διάφορες πτυχές της Ρωσικής Επανάστασης («Ο ρόλος των γυναικών στην Οκτωβριανή Επανάσταση», «Το εκπαιδευτικό σύστημα στη Ρωσία μετά την επανάσταση» κ.α.), ενώ θα γίνουν και προβολές ταινιών με κοινωνικό και πολιτικό περιεχόμενο. Δείτε τα αναλυτικά προγράμματα συζητήσεων των ομάδων της ΝΕΚ.

Δηλώστε συμμετοχή στις ανοιχτές συζητήσεις των ομάδων της ΝΕΚ! - Βοηθήστε να διοργανωθούν ανοιχτές συζητήσεις στις σχολές, τις γειτονιές, τους χώρους σας! - Γίνετε μέλη της Νεολαίας ενάντια στον Καπιταλισμό!