Αλληλεγγύη στο διωκόμενο κίνημα των φαντάρων και τον Ν. Αργυρίου

Είναι ολοφάνερο, εδώ και πολύ καιρό, πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει πετάξει κάθε προσωπείο «προοδευτικής διαχείρισης» του καπιταλισμού και ασκεί τις πιο αυταρχικές μεθόδους διακυβέρνησης, αξιοζήλευτες ακόμα και από προηγούμενες αστικές – μνημονιακές κυβερνήσεις.

Αύριο διεξάγεται η δεύτερη δίκη του γνωστού αγωνιστή Νίκου Αργυρίου. Πριν από ένα χρόνο ο Νίκος Αργυρίου, μέλος της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων και του Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων «Σπάρτακος», καταδικάστηκε πρωτόδικα σε 2 χρόνια με αναστολή για συκοφαντική δυσφήμιση ύστερα από μήνυση ενός απόστρατου αξιωματικού. Όλο αυτό συνέβη εξαιτίας μιας καταγγελίας φαντάρου, που υπηρέτησε σε στρατόπεδο των Γρεβενών το 2009 και η οποία δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο του Δικτύου Σπάρτακος και έκανε λόγο για διάφορα «καψώνια» και, γενικότερα, για τις άσχημες συνθήκες που επικρατούσαν στο στρατόπεδο.

Η πρώτη δίκη ήταν μια πραγματική «παρωδία». Μάλιστα, ο Ν. Αργυρίου καταδικάστηκε για το γεγονός ότι, έχοντας αναλάβει την επικοινωνία των φαντάρων με το Δίκτυο Σπάρτακος, είχε αναρτήσει το τηλέφωνό του στον ιστότοπο του Δικτύου το 2011, ενώ η συγκεκριμένη υπόθεση είχε συμβεί 2 χρόνια πριν! Η Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ερεύνησε τις συνομιλίες του κινητού του Ν. Αργυρίου, χωρίς όμως στο πόρισμά της να αποδεικνύεται ότι ο ίδιος ήταν ο συγγραφέας της καταγγελίας.

Είναι ξεκάθαρο, ότι το δικαστήριο θέλει να τρομοκρατήσει τους αγωνιστές της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων και να ποινικοποιήσει τη δράση για δικαιώματα και ελευθερίες στον στρατό. Το εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα θα πρέπει να εμποδίσει αυτή την αυταρχική επίθεση των μηχανισμών του κράτους (δικαστήριο, στρατιωτική ηγεσία και κυβέρνηση) με πρώτο σταθμό την αυριανή συγκέντρωση αλληλεγγύης στην εκδίκαση της έφεσης του Ν. Αργυρίου.

- Αλληλεγγύη στο διωκόμενο αγωνιστή Ν. Αργυρίου και την Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων
- Πλήρεις πολιτικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες για τους φαντάρους
- Όλοι και όλες στην αυριανή συγκέντρωση στην Ευελπίδων στο κτίριο 8, στις 9 π.μ.

Κωνσταντίνος Αυγέρος