Κίνημα καταλήψεων στα σχολεία - Κλιμάκωση - Περιφρούρηση - Συντονισμός του αγώνα!

Χιλιάδες μαθητές σε όλη την χώρα, έχουμε καταλάβει εκατοντάδες σχολεία μας και έχουμε βγει στους δρόμους, αντιδρώντας στα μέτρα του “Νέου Λυκείου” και την υποχρηματοδότηση και ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης. Αποδεικνύουμε με αυτόν τον τρόπο ότι η γενιά μας δεν πρόκειται να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια απέναντι στη βαρβαρότητα που φέρνει η καπιταλιστική κρίση. Η κυβέρνηση φαίνεται ότι δεν έχει καταλάβει ότι απαντώντας μας με την αστυνομική τρομοκρατία, το μόνο που καταφέρνει είναι να μας κάνει πιο αποφασισμένους. Είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε μέχρι τέλους μια διαφορετική εκπαίδευση και ένα διαφορετικό μέλλον.

Για να μπορέσουμε να νικήσουμε, χρειάζεται να συντονίσουμε τον αγώνα και τις κινητοποιήσεις των διαφορετικών σχολείων. Μας χρειάζεται η δημιουργία συντονιστικών αγώνα ανά περιοχή και πόλη (ήδη έχουν δημιουργηθεί σε κάποιες περιοχές) που θα αποτελούνται από συμμαθητές μας, δημοκρατικά εκλεγμένους (και ανά πάσα στιγμή ανακλητούς) αντιπροσώπους από τις συνελεύσεις των διαφόρων σχολείων. Αυτά τα συντονιστικά, θα πρέπει να ενώνονται σε ένα πανελλαδικό συντονιστικό που θα συντονίσει τις κινητοποιήσεις μας και θα αποτελέσει την πανελλαδική φωνή του αγώνα μας! Παράλληλα, μέσα από αυτά τα συντονιστικά θα μπορούμε και θα πρέπει να καλέσουμε σε κοινό αγώνα τους φοιτητές, τους γονείς και τους καθηγητές, ώστε να περιφρουρηθεί ο αγώνας μας από την αστυνομική καταστολή και να δημιουργηθεί ένα πανεκπαιδευτικό μέτωπο ενάντια στο Υπουργείο και την κυβέρνηση! 

Οι μαθητές της καμπάνιας “Νεολαία ενάντια στον Καπιταλισμό”, θεωρούμε ότι το κίνημά μας, εκτός από τις επιμέρους διεκδικήσεις των μαθητών κάθε σχολείου, πρέπει να περιλάμβάνει στα αιτήματά του την άμεση κατάργηση του νόμου για το “Νέο Λύκειο” καθώς και τους νόμους που ποινικοποιούν τους μαθητικούς αγώνες, την αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση με πλήρη κάλυψη των ελλείψεων σε καθηγητές και υλικοτεχνικές υποδομές και ακόμα, ένα πρόγραμμα διδασκαλίας που δεν θα καταρτίζεται από το Υπουργείο σύμφωνα με τις ανάγκες των μεγάλων επιχειρήσεων, αλλά από τους μαθητές από κοινού με τις μαζικές οργανώσεις του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας και με την γνωμοδότηση επιστημονικών ενώσεων. Ακόμα, θα πρέπει να διεκδικήσουμε την κατάργηση του ατομοκεντρικού και εξετασιοκεντρικού συστήματος αξιολόγησης, την ελεύθερη πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση καθώς και εξασφαλισμένη θέση εργασίας με πλήρη δικαιώματα και ανθρώπινες αμοιβές για όλους τους απόφοιτους σχολείων και σχολών. 

Όταν μας λένε πως αυτές οι διεκδικήσεις είναι “ουτοπικές”, εμείς απαντάμε ότι οι αυτονόητες αυτές διεκδικήσεις είναι “ουτοπικές” για το σύστημά τους, τον σάπιο καπιταλισμό! Γι αυτό και είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε μαζί με την υπόλοιπη νεολαία και τον εργαζόμενο λαό, ενάντια σε αυτό το σύστημα, για μια κοινωνία χωρίς άγνοια και εκμετάλλευση! 

Μαθητική Εφημερίδα REVOLUTION

Καμπάνια “Νεολαία ενάντια στον Καπιταλισμό”