Ανοιχτές εκδηλώσεις κατά τον τριήμερο εορτασμό του Πολυτεχνείου

Το Σάββατο 15 Νοεμβρίου, ομάδες της καμπάνιας μας θα διοργανώσουν πολιτικές εκδηλώσεις για την επέτειο των 41 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Η ηρωική νεολαιίστικη εξέγερση του Πολυτεχνείου του '73, δίνοντας την χαριστική βολή στην Απριλιανή Χούντα και ανοίγοντας μια όλοκληρη περίοδο μεγάλων αγώνων στην χώρα μας, αποτελεί αναμφίβολα πηγή αγωνιστική έμπνευσης για τους νέους σήμερα. Στόχος των συζητήσεων είναι να ακολουθήσουμε την ιστορική ροή των γεγονότων, να εξετάσουμε την ύπαρξη κοινών χαρακτηριστικών με την σημερινή περίοδο και το σημαντικότερο, να αντλήσουμε τα πολιτικά συμπεράσματα που είναι απαραίτητα για τη νικηφόρα έκβαση των σύγχρονων αγώνων μας!


Στις 17.00 το ερχόμενου Σαββάτου λοιπόν, η ομάδα της Καλλιθέας διοργανώνει εκδήλωση με θέμα "Η εξέγερση του Πολυτεχνείου και ο αγώνας της νεολαίας σήμερα για Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία". Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο "Παραδοσιακό Καφενείο 1968" (Ελ. Βενιζέλου 99 & Αγίων Πάντων 74 - μέσα στη στοά). 

Την ίδια ημέρα στις 19.00, οι ομάδες Μαθηματικού-Φυσικού Αθήνας, Ε.Μ.Πολυτεχνείου και Παντείου θα συνδιοργανώσουν ανοιχτή συζήτηση στο χώρο του τριήμερου εορτασμού της εξέγερσης, με θέμα "Πολυτεχνείο '73: η εξέγερση, η απουσία επαναστατικής ηγεσίας και η αιματηρή καταστολή". Η ανοιχτή αυτή συζήτηση θα πραγματοποιηθεί σε αίθουσα στο Ισόγειο του Κτιρίου Τοσίτσα/ΜΑΧ/Χημικών του "κάτω" Πολυτεχνείου (Πατησίων και Στουρνάρη).