Με μεγάλη επιτυχία έγινε η προβολή της ταινίας «Το Μίσος» της ομάδας Μαθηματικού - Φυσικού.

Την Παρασκευή 27/11 έγινε η τρίτη προγραμματισμένη συνάντηση της Ομάδας Μαθηματικού - Φυσικού Αθήνας στην αίθουσα Ήρων του Φυσικού, όπου έγινε προβολή της γαλλικής ασπρόμαυρης ταινίας «Το Μίσος», παραγωγής 1995, του Ματιέ Κασσοβίτς.

Η ταινία αφορά τρεις νέους φίλους, όλοι τους από οικογένειες μεταναστών, και τον αγώνα τους να ζήσουν στα υποβαθμισμένα προάστια του Παρισιού. Η ταινία εστιάζει σε μια μόνο μέρα των τριών φίλων και στο πώς έχει επηρεάσει τον καθένα ξεχωριστά αλλά και σαν ομάδα ο πρόσφατος άγριος ξυλοδαρμός φίλου τους από αστυνομικό.

Προηγήθηκαν εισαγωγικές τοποθετήσεις μελών της Νεολαίας ενάντια στον Καπιταλισμό, για την τρομακρατική επίθεση στο Παρίσι και τον ρόλο ισλαμικών φονταμενταλιστικών τρομοκρατικών οργανώσεων όπως ο ISIS, που δυναμώνουν τόσο εξαιτίας των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων στη Μέση Ανατολή, όσο και εξαιτίας της ακραίας περιθωριοποίησης που επιφυλάσσει σε σημαντικά τμήματα μεταναστών ο καπιταλισμός στη Δύση.

Η προβολή ταινίας ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη, καθώς τόσο το γενικότερο πολιτικό θέμα όσο και η ίδια η ταινία κέντρισαν το ενδιαφέρον πολλών φοιτητών της Φυσικομαθηματικής και των γύρω Σχολών, με αποτέλεσμα τη συμμετοχή περισσότερων από είκοσι φοιτητών και φοιτητριών καθ’ όλη τη διάρκεια της ταινίας καθώς και την εκδήλωση της διάθεσης πολλών εξ αυτών για τακτική συμμετοχή στις συζητήσεις και τις δραστηριότητες της Νεολαίας ενάντια στον Καπιταλισμό!
   
Το ραντεβού της Ομάδας ανανεώθηκε για τις ερχόμενες κινητοποιήσεις καθώς και για μια νέα συνάντηση μέσα στον Δεκέμβρη με σκοπό τον καθορισμό των επόμενων συζητήσεων που θα πραγματοποιηθούν.

Μέλπω Α.