Πρώτη ανοιχτή συζήτηση από την ομάδα ΑΣΟΕΕ της ΝΕΚ

Η Ομάδα της ΑΣΟΕE της Νεολαίας Ενάντια στον Καπιταλισμό πραγματοποιεί ανοιχτή συζήτηση την Πέμπτη 31 Μάρτη στις 5μμ, στο φουαγιέ του αμφιθέατρου Αντωνιάδου, με θέμα «Απάντηση στην Κρίση: Κεϋνσιανισμός ή Μαρξισμός;»

Το New Deal βασισμένο στις ιδέες του Κέυνς ήταν η «απάντηση» των Αμερικάνων αστών στο κραχ του 1929-1933 για την σταθεροποίηση του καπιταλισμού. Σήμερα, που ο καπιταλισμός βρίσκεται στην πιο βαθιά κρίση του μετά την περίοδο του Μεσοπολέμου, ο κεϋνσιανισμός συναντά ευρεία υποστήριξη μέσα στους κόλπους της Αριστεράς ως μια «ρεαλιστική» διέξοδος στην κρίση σε αντίθεση με τους «μαξιμαλιστικούς» και «ουτοπικούς» στόχους του μαρξισμού. Μπορεί όμως ο κεϋνσιανισμός να προσφέρει πραγματική διέξοδο στα τεράστια προβλήματα της κοινωνικής πλειοψηφίας ή χρειάζεται να στραφούμε στις ιδέες του μαρξισμού; Το καθήκον των λαϊκών μαζών είναι να «σώσουν από τον εαυτό του» τον καπιταλισμό ή να τον ανατρέψουν;

Καλούμε όσους ενδιαφέρονται να πάρουν μέρος σε μια ουσιαστική συζήτηση και να εκφράσουν τις απόψεις τους, είτε συμφωνούν είτε διαφωνούν με τις ιδέες μας. Ελπίζουμε να σας δούμε όλους εκεί!

Δηλώστε συμμετοχή εδώ