Μόνο το μαζικό κίνημα μπορεί να ρίξει την κυβέρνηση!

Η επίσπευση της διαδικασίας εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας δείχνει ότι η ελληνική άρχουσα τάξη και η τρόικα επιχειρούν να βάλουν άμεσα ένα τέλος στην αστάθεια που συνεπάγεται για το αστικό καθεστώς η πιθανότητα των πρόωρων εκλογών και μιας αυτοδύναμης επικράτησης του ΣΥΡΙΖΑ. 

Οι πρόωρες εκλογές είναι ένα απευκταίο ενδεχόμενο για τον ελληνικό καπιταλισμό. Θα καθυστερήσουν ή και θα ματαιώσουν τη λήψη των σκληρών μέτρων που απαιτεί η τρόικα, θα εμποδίσουν την εφαρμογή της λύσης που μεθοδεύεται στο πρόβλημα του χρηματοδοτικού κενού, θα υπομονεύσουν την - έτσι κι αλλιώς ισχνή - αναπτυξιακή τάση της ελληνικής οικονομίας και το χειρότερο από όλα για τους αστούς, θα οδηγήσουν σε μια οδυνηρή ήττα των αστικών, κυβερνητικών κομμάτων από τον ΣΥΡΙΖΑ, ικανή να αφυπνίσει την νεολαία και τους εργαζόμενους.


Όπως διαφαίνεται, η αστική τάξη μέσα από μια μεθοδική εκστρατεία δελεασμού και εξαγοράς δεκάδων καριεριστών βουλευτών, είναι κοντά στην εξασφάλιση των 180 ψήφων. Αν συμβεί κάτι τέτοιο θα επιβεβαιώσει εμφατικά το αδιέξοδο της κεντρικής τακτικής της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ τους τελευταίους μήνες, που υπερεπένδυσε πολιτικά στις «ανατρεπτικές προθέσεις» αστών βουλευτών, αντί να στραφεί σε μια υπομονετική και συστηματική προσπάθεια για την αντεπίθεση του κινήματος της εργατικής τάξης και της νεολαίας, στη βάση ενός συγκεκριμένου σχεδίου μαζικής δράσης. Ωστόσο υπάρχει ακόμα χρόνος, η μεθόδευση της επίσπευσης της προεδρικής εκλογής να μετατραπεί σε «μπούμερανγκ» για την κυβέρνηση. 

 - Μόνο ο ενωτικός, μαζικός και συντονισμένος αγώνας διαρκείας θα «πείσει» τους βουλευτές να μην ψηφίσουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας! 

 - ΣΥΡΙΖΑ – ΚΚΕ – συνδικάτα να συμφωνήσουν τώρα σε ένα σχέδιο μαζικής δράσης, με ένα και μόνο αίτημα: να φύγει η κυβέρνηση των υπηρετών κεφαλαίου και τρόικας και να προκηρυχτούν άμεσα εκλογές. Αυτό το σχέδιο για να είναι αποτελεσματικό και νικηφόρο χρειάζεται: 

α) να συζητηθεί σε συνελεύσεις στους εργατικούς και νεολαιίστικους χώρους και τις γειτονιές
β) να προωθεί τη δημιουργία επιτροπών αγώνα σε κάθε χώρο και κάθε γειτονιά
γ) να περιλαμβάνει καθημερινά, μαζικά συλλαλητήρια και συναυλίες έξω από τη Βουλή
δ) να κορυφώνεται σε μια καλά προετοιμασμένη τριήμερη γενική απεργία για τις 15, 16 και 17 Δεκέμβρη, με την δημόσια διακήρυξη ότι θα μετατραπεί σε γενική απεργία διαρκείας αν τελικά η Βουλή, σε αναντιστοιχία με το λαϊκό αίσθημα εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας!