Ασκήσεις Καταστολής Πλήθους από το Στρατό!

Σχεδόν ένα χρόνο μετά τις ασκήσεις καταστολής πλήθους με την ονομασία “Καλλίμαχος” που πραγματοποιήθηκαν στο Κιλκίς από την 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχεία “ΠΟΝΤΟΣ” και τις συνεχείς αρνήσεις από το ΓΕΣ, το ΓΕΕΘΑ και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, πριν μερικές μέρες πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση καταστολής κινητοποιήσεων από τον Μικτό Λόχο Στρατονομίας(Μ.Λ.ΣΝ.) μέσα στο “Πεντάγωνο”.

Οι φαντάροι του λόχου είχαν εξοπλιστεί με στολές τύπου “ΜΑΤ” με προστατευτικές περικνημίδες, θώρακα και “γκλοπ”, ενώ φορούσαν κράνη και κρατούσαν πλαστικές ασπίδες. Στη συνέχεια, αφού τοποθετούνταν σε διάφορους σχηματισμούς, τα στελέχη τους εκτόξευαν αντικείμενα, όπως πλαστικά μπουκάλια νερού παρομοιάζοντας τυχόν διαδηλωτές. Επίσης, έχει ακουστεί ότι πέρα από τη πρακτική εκπαίδευση, έγιναν και θεωρητικές διαλέξεις.

Όλα τα παραπάνω, διόλου τυχαία, συνέπεσαν με τις μαχητικές διαδηλώσεις αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό στις αρχές του Δεκέμβρη, την αυταρχικοποίηση της κρατικής καταστολής και το όργιο κρατικής τρομοκρατίας απέναντι στις συγκεντρώσεις! Είναι φανερό πως ο στρατός ετοιμάζεται για να χρησιμοποιηθεί στο μέλλον εναντίον μαζικών διαδηλώσεων και κινητοποιήσεων του λαού, γεγονός που ξεσκεπάζει το πραγματικό του ρόλο σαν όπλο ενάντιον του εσωτερικού εθρού! 
 
Δεν αποτελεί σύμπτωση ότι παρόμοια σκηνικά διαδραματίστηκαν λίγο πριν και κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης των Ρομά στο Υπουργείο Μεταφορών, ενώ την ίδια περίοδο ορισμένα στελέχη, σε αντίθεση με την απαγόρευση πολιτικών συζητήσεων που επιβάλλεται στους φαντάρους, προειδοποιούσαν τους σκοπούς για τυχόν επιθέσεις “αναρχικών στοιχείων” με μολότοφ και βόμβες απέναντι στο στρατόπεδο!

Απαιτούμε:
-Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το ΓΕΣ, το ΓΕΕΘΑ να πάρουν θέση για τα παραπάνω περιστατικά!
-Άμεση παύση κάθε άσκησης καταστολής πλήθους από το στρατό!
-Ελεύθερο συνδικαλισμό ανάμεσα στους φαντάρους για ανάδειξη τέτοιων θεμάτων κι άλλων που τους απασχολούν!