Καταγγελία της κυβερνητικής - αστυνομικής επίθεσης στη χθεσινή κινητοποίηση

Χιλιάδες διαδηλωτές που συμμετείχαν στη χθεσινή διαδήλωση φοιτητικών συλλόγων, συνδικάτων και αριστερών οργανώσεων ενάντια στην επίσκεψη Ομπάμα, βρέθηκαν για άλλη μια φορά αντιμέτωποι με τη βίαιη αστυνομική καταστολή. Η αστυνομία και η κυβέρνηση της μνημονιακής υποταγής αφού πρώτα είχαν προχωρήσει στην προκλητική απαγόρευση των «συναθροίσεων» – και μάλιστα εν μέσω του τριήμερου εορτασμού της 43ης επετείου από την εξέγερση του Πολυτεχνείου – εμπόδισαν την πορεία να συνεχίσει πέρα από την Παλιά Βουλή και αποπειράθηκαν να τη διαλύσουν με ασφυκτική χρήση δακρυγόνων και δολοφονική βία. Ως αποτέλεσμα, σοβαρά τραυματισμένοι φοιτητές βρέθηκαν στο νοσοκομείο και πραγματοποιήθηκαν δεκάδες προσαγωγές.
 
Οι εργαζόμενοι και οι νέοι οφείλουν να δώσουν ηχηρή απάντηση με τη μαζική συμμετοχή τους στην διαδήλωση του Πολυτεχνείου. Τα συνδικάτα, οι φοιτητικοί σύλλογοι και τα αριστερά κόμματα και οι οργανώσεις θα πρέπει ταυτόχρονα να πραγματοποιήσουν άμεσα κοινή συνάντηση συντονισμού για την περιφρούρηση της κινητοποίησης ενάντια στην αστυνομική καταστολή και την ασφαλίτικη – προβοκατόρικη δράση και για τη διασφάλιση του μαζικού και δυναμικού χαρακτήρα της διαδήλωσης, χωρίς εκφυλιστικές συγκρούσεις με την αστυνομία στο περιθώριό της.

- Άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων διαδηλωτών της 15ης Νοεμβρίου!
- Περιφρούρηση των κινητοποιήσεων των εργαζόμενων και της νεολαίας από τις συνδικαλιστικές και πολιτικές οργανώσεις του κινήματος!
- Όλοι και όλες στη διαδήλωση για την 43η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου!