Φοιτητικοί Σύλλογοι: Αλληλεγγύη στους αγωνιζόμενους Μεξικάνους φοιτητές!

Το παρακάτω ψήφισμα κατατέθηκε από φοιτητές που συμμετέχουν στην Καμπάνια μας, σε συνεργασία με τις αριστερές παρατάξεις και υπερψηφίστηκε από τις Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων Μαθηματικού Αθήνας, Φυσικού Αθήνας και ΣΕΜΦΕ ΕΜΠ. 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΜΕΞΙΚΑΝΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ 

Με αφορμή την απόπειρα επιβολής ενός νέου εσωτερικού κανονισμού, οι φοιτητές του Πολυτεχνείου της Πόλης του Μεξικό έχουν προχωρήσει σε μαζικές κινητοποιήσεις που τείνουν να αγκαλιάσουν το σύνολο του φοιτητικού κινήματος της χώρας. Κόντρα στην κυβερνητική καταστολή και τις συκοφαντίες του αστικού τύπου, έχουν διεξαχθεί μαζικές συνελέυσεις χιλιάδων φοιτητών και οι μαζικές διαδηλώσεις των δεκάδων χιλιάδων μπορούν να συγκριθούν μόνο με εκείνες του μεγάλου φοιτητικού κινήματος του 1968. Σε μια προσπάθεια να καταλαγιάσει το κίνημα, η κυβέρνηση έχει δεχθεί κάποια από τα αιτήματά του, όπως η απόσυρση των νέων εσωτερικών κανονισμών και η απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων από τις πανεπιστημιουπόλεις. Όμως το κίνημα επιμένει, απαιτώντας να υλοποιηθούν στο σύνολο τους τα δίκαια αιτήματα τους.

Την ίδια περίοδο βρίσκονται σε εξέλιξη κινητοποιήσεις στον απόηχο των γεγονότων της 26ης Σεπτεμβρίου, όταν φοιτητές της Kαθηγητικής σχολής της πόλης Αγιοτσινάπα, φεύγοντας από την πόλη δέχθηκαν απρόκλητη επίθεση και πυροβολισμούς από την τοπική αστυνομία, με αποτέλεσμα 6 να σκοτωθούν και 17 να τραυματιστούν. Φοιτητές που προσπάθησαν να ξεφύγουν, απήχθησαν από αστυνομικούς και παραδόθηκαν σε ανθρώπους των καρτέλ ναρκωτικών. Μέχρι σήμερα, έχει βρεθεί παραμορφωμένο και κακοποιημένο το πτώμα ενός πρώην αγνοούμενου φοιτητή και 43 ακόμα παραμένουν αγνοούμενοι. Σε απάντηση, οι φοιτητές και το τοπικό σωματείο των καθηγητών έχουν διακηρύξει ότι ξεκινώντας από την Τετάρτη 22/10, θα καταλάβουν τα δημαρχεία κάθε πόλης στην πολιτεία τους, μέχρι να επανεμφανιστούν οι απαχθέντες.

Ο Φοιτητικός μας Σύλλογς στέκεται πλήρως αλληλέγγυος στους αγώνες των Μεξικάνων φοιτητών, απαιτεί την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους και παραμένει σε επιφυλακή ενάντια σε νέες προσπάθειες καταστολής τους!

  • Ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων του Πολυτεχνείου της Πόλης του Μεξικό!
  • Όχι στην καταστολή!
  • Άμεση επανεμφάνιση των απαχθέντων της Αγιοτσινάπα. Πάρθηκαν ζωντανοί – να επιστραφούν ζωντανοί!
  • Δίκη και τιμωρία όλων των υπευθύνων για την εγκληματική επίθεση!