ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ: ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΟΝΤΑΜΕΝΤΑΛΙΣΜΟ!

Η πρόσφατη αιματηρή τρομοκρατική επίθεση έφερε με έναν βίαιο τρόπο στην ευρωπαϊκή καθημερινότητα την βαρβαρότητα που έχει επιβληθεί τα τελευταία χρόνια στην Συρία και την ευρύτερη Μέση Ανατολή. Η χρόνια ιμπεριαλιστική καταλήστευση των χωρών της περιοχής, οι στρατιωτικές επεμβάσεις αλλά και η ενεργή εμπλοκή των Αμερικανών και ευρωπαίων ιμπεριαλιστών στην πολιτική κατάσταση των χωρών αυτών, άνοιξε το δρόμο για την δημιουργία, τον εξοπλισμό και την μαζικοποίηση του αντιδραστικού τέρατος του ISIS – ακόμα και σε χώρες στις οποίες ο ισλαμικός φονταμενταλισμός δεν είχε παλιότερα καμιά παρουσία, όπως το Ιράκ.

Οι τρομοκρατικές επιθέσεις του ISIS και των άλλων φονταμενταλιστικών συμμοριών σε καμιά περίπτωση δεν αποτελούν χτύπημα προς τον δυτικό ιμπεριαλισμό. Αντίθετα, το τίμημα πληρώνουν, συχνά με τη ζωή τους, οι απλοί εργαζόμενοι των ευρωπαϊκών χωρών και ακόμα περισσότερο οι ίδιοι οι λαοί της Συρίας, του Ιράκ, της Λιβύης κοκ. Παράλληλα, οι τρομοκρατικές επιθέσεις αποτελούν θαυμάσια ευκαιρία για τις άρχουσες τάξεις των ευρωπαϊκών χωρών και των ΗΠΑ, να δικαιολογήσουν τις πολεμικές επιχειρήσεις τους στη Μέση Ανατολή, αλλά και την περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων. Όπως και μετά από κάθε προηγούμενη τρομοκρατική επίθεση η συζήτηση για «έκτακτα» μέτρα ασφαλείας και περιορισμούς των δημοκρατικών ελευθεριών – τέτοιους που δεν απέτρεψαν τις επόμενες τρομοκρατικές επιθέσεις αλλά σίγουρα ενίσχυσαν τα αστικά κράτη ενάντια στο εργατικό κίνημα, τη νεολαία και τις κινητοποιήσεις τους – ανοίγει, όχι μόνο από την ακροδεξιά, αλλά και τους «μετριοπαθείς» αστούς.

Οι εργαζόμενοι και οι νέοι πρέπει να μείνουμε μακριά από κάθε ξενοφοβική υστερία των καπιταλιστών και των ΜΜΕ τους, που θέλουν να εμφανίσουν τους μετανάστες και τους πρόσφυγες ως υποψήφιους τρομοκράτες την στιγμή που δεν είναι παρά τα μεγαλύτερα θύματα των τζιχαντιστών τρομοκρατών. Πρέπει ακόμα να απορριφθεί κάθε συζήτηση για «εθνική ενότητα» και «ομοψυχία», φράσεις που είναι προκαλύμματα της προσπάθειας των ευρωπαίων καπιταλιστών να βρουν υποστήριξη και αποδοχή από τους λαούς της Ευρώπης για νέες στρατιωτικές επιχειρήσεις και για την «αναγκαία» ενίσχυση των δυνάμεων καταστολής και του περιορισμού των δημοκρατικών ελευθεριών.

Ο αγώνας των λαών της Μέσης Ανατολής, ενάντια στα δικτατορικά και βάρβαρα καθεστώτα, την ιμπεριαλιστική καταπίεση και τον ισλαμικό φονταμενταλισμό (όπως οι μαζικές κινητοποιήσεις του λαού του Αφγανιστάν ενάντια στους Ταλιμπάν), είναι κοινός αγώνας με αυτόν των λαών του «δυτικού» κόσμου ενάντια στην λιτότητα, την καταπίεση, την τρομοκρατία και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Πρόκειται για έναν κοινό αγώνα ενάντια στην γενικευμένη βαρβαρότητα που «απλόχερα» σκορπίζει ο καπιταλισμός, ένα κοινωνικό σύστημα που βρίσκεται σε ιστορικό αδιέξοδο σε διεθνή κλίμακα! Τώρα περισσότερο από ποτέ, οι λαοί του κόσμου πρέπει να του δώσουν το τελειωτικό χτύπημα και να αγωνιστούν από κοινού για μια σοσιαλιστική κοινωνία χωρίς φτώχεια, ανεργία, πολέμους και τρομοκρατία!

Νεολαία ενάντια στον καπιταλισμό