Εξαιρετικές οι συζητήσεις σε ΦΜΣ και Πάντειο - Την Τρίτη προβολή ταινίας στην ΑΣΟΕΕ

Ιδιαίτερα επιτυχημένη και ενδιαφέρουσα υπήρξε η συζήτηση της Ομάδας Μαθηματικού-Φυσικού με θέμα «Διαλεκτικός Υλισμός, Μαθηματικά και Φυσικές επιστήμες» που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Απρίλη. Η συζήτηση άγγιξε όλες τις πτυχές του σχετικού θέματος: τις αναλογίες των φυσικών και των κοινωνικών φαινομένων, τις φιλοσοφικές προεκτάσεις της θεωρίας του «Big Bang», τα ανυπέρβλητα εμπόδια που βάζει σήμερα ο καπιταλισμός στην ανάτπυξη των Φυσικών επιστημών και των Μαθηματικών. Το ενδιαφέρον ήταν πολύ έντονο με αποτέλεσμα η συζήτηση, μετά την «τυπική» λήξη της, να συνεχιστεί για ώρα στο κυλικείο!

Λίγες μέρες αργότερα, την Τρίτη 12 Απρίλη, πραγματοποιήθηκε η συζήτηση της Ομάδας Παντείου για τη μαρξιστική ανάλυση σχετικά με την κρίση, σε πολύ καλή ατμόσφαιρα και με διάθεση από όλους όσοι συμμετείχαν. Χαρακτηριστικά, η συζήτηση ξεκίνησε λίγο μετά τις 14.00 και τέλειωσε λιγο πριν τις 16.30! Η συζήτηση μπήκε σε βάθος στις αντιφάσεις του καπιταλισμού που οδηγούν στις κρίσεις υπερπαραγωγής, στα ειδικά χαρακτηριστικά και τις προοπτικές της σημερινής κρίσης αλλά και στο επιτακτικό καθήκον της υπομονετικής υπεράσπισης και ενίσχυσης των επαναστατικών μαρξιστικών ιδεών μέσα στο εργατικό κίνημα και τη νεολαία.

Η Ομάδα της Παντείου επανέρχεται μετά το Πάσχα με προβολή της ταινίας
«Welcome» και συζήτηση για το προσφυγικό, καθώς και με την πολλά υποσχόμενη συζήτηση με θέμα «Μαρξισμός και Ψυχανάλυση»! Η Ομάδα Μαθηματικού-Φυσικού θα πραγματοποιήσει και αυτή προβολή του εξαιρετικού «Welcome» και συζήτηση για το προσφυγικό, λίγες ημέρες νωρίτερα (δείτε περισσότερες λεπτομέρεις για τις επερχόμενες ανοιχτές συζητήσεις επιλέγοντας την καρτέλα «ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ» στο μενού).

Στο μεταξύ τη σκυτάλη παίρνει η Ομάδα της ΑΣΟΕΕ, που θα πραγματοποιήσει την Τρίτη 19 Απριλίου στις 17.00, συζήτηση για την Ρωσική Επανάσταση του 1917 και προβολή του καταπληκτικού ντοκυμαντέρ «Από τον Τσάρο στον Λένιν», γυρισμένου με ζωντανά πλάνα της εποχής, από τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, την Φεβρουαριανή και την Οκτωβριανή επανάσταση!